Hyller Paris-terroren som “vakker hevn”

Fredagens terrorangrep i Paris hylles av ekstreme islamister på nett. Bildet viser politiet i det de samler bevis på Bataclan-teatret, åstedet for den verste av massakrene.
Foto: Maya-Anaïs Yataghène
Jihadister i Sverige hyller fredagens terrorangrep i Paris på internett og oppfordrer til nye blodbad, skriver Aftonbladet.

En av jihadistene, en 30 år gammel mann, kaller angrepene i Paris for “den vakre hevnen” og kritiserer muslimer som fordømmer terror. Tidligere har han lastet opp bilder og filmer på nettet der han poserer med automatvåpen og oppfordrer svensker til å slutte seg til terrorgruppen IS, skriver Aftonbladet.

En annen jihadist, en 25 år gammel mann, skriver på sin Facebook-side:

– Hvis François Hollande bomber muslimene i Syria, kommer vi til å bombe hans sivile. Hvis Vladimir Putin gjør det mot våre barn og kvinner, kommer krigen til å bli ført i hans gater, skriver 25-åringen.

 
Foto : Skjermdump/Facebook

– Hensynsløse
Journalist Magnus Sandelin har i flera år gransket IS, og jobber for tiden selv med en bok om svenske ekstremister. 25-åringen er ifølge Aftonbladet blant nærmere 300 personene som har reist fra Sverige til Syria.

– Fra Syria propagerer de for mord, overgrep og attentater. Her har vi å gjøre med folk som er blant de aller mest hensynsløse i sitt sympati for det ekstreme, sier Sandelin.

Ifølge sjefen for det svenske sikkerhetspolitiet Säpo, Anders Thornberg, ser man alvorlig på forherligelsen av terror.

– Vi har å gjøre med folk som er rede til å ta til vold for å nå sine mål. Vi har som oppgave å sjekke ut hele denne horisonten, sier han til Aftonbladet.