Sendt til rektor på grunn av håret

 
Foto: D Sharon Pruitt
En skolejente i Toronto fikk høre av sin rektor at hennes eget naturlige hår var "uprofesjonelt".

Huffington Post skriver denne uken om en tenåringsjente som ble kalt inn til rektors kontor for å bli fortalt at håret hennes er “uprofesjonelt” og “for stort”.

Rektoren på Amesbury Middle School er selv svart. Hun skal ha sagt til tenåringsjenta at hun måtte tilbringe skoledagen på kontoret dersom hun kom tilbake til skolen med håret løst.

Historien ble delt på Facebook av jentas tante. I Facebook-statusen stiller tanten blant annet spørsmål om hvorvidt det er riktig å bruke undervisningtiden til niesen for snakke om håret. Hun utfordrer også rektoren på hvorfor hun fremmer selvhat i en stadig mer overfladisk verden.

Foto : Skjermdump Facebook

Familien til jenta forteller at hun vanligvis har håret sitt i fletter eller oppsatt når hun skal på skolen.

Uforståelig
Selv sier jenta at hun ikke skjønte hva som skjedde og at hun helst ville ha fortsatt med skolearbeidet i timen. 

– Jeg skjønte ikke hvorfor håret mitt ble en så stor sak, det plaget jo ingen. Jeg gjorde bare skolearbeid, sånn at jeg ikke forstå hvorfor jeg måtte ut av timen, sier jenta til City News.

Ryan Bird, kommunikasjonsmedarbeider for Toronto skolekrets, skriver i en e-post at han ikke kunne gå inn i detaljer om saken av personvernshensyn, men at skolekretsen “er klar over at rektoren snakket med en elev om håret hennes i forrige uke”.  

“Skolen og rektoren følger opp familien for å ta seg av alle bekymringer de måtte ha. Hår er ikke nevnt i skolekretsens reglement”, skriver han videre.