Avlyser årets utgave av Beirut & Beyond-festivalen

Syriske HelloPsychaleppo var en av artistene under årets Oslo World Music-festival, og også vært en gjenganger i Oslo-festivalens libanesiske samarbeidsfestival Beirut & Beyond. Etter terroragrepet i den libanesiske hovedstaden forrige torsdag blir årets utgave av festivalen avlyst.
Foto: Claudio Castello
Musikkfestivalen Beirut & Beyond er avlyst på grunn av den politiske situasjonen i Libanon og sett i lys av selvmordsangrepene i hovedstaden i forrige uke, der 44 mennesker ble drept og minst 229 såret. 
0Shares

Oslo World Music Festival har siden 2013 vært medarrangør av festivalen Beirut & Beyond International Music Festival i Libanon.

Målet med festivalen er å skape en større synlighet rundt musikkscenen i en region som er hardt rammet av krigen i Syria, flyktningstrømmen og generell politisk uro.

– Vi har stor tro på kunstens kraft og kultur i møte med terror og vold. Derfor ser vi fram til et enda sterkere samarbeid i 2016, sier festivalsjef Alexandra Archetti Stølen i en pressemelding.

– En tung å vanskelig beslutning å kansellere Beirut & Beyond, er tonen fra Oslo World Music-sjef Alexandra Archetti Stølen.
Foto : Claudio Castello

– Vanskelig beslutning
Kanselleringen begrunnes med begrenset kapasitet og infrastruktur i Beirut, samt festivalansattes praktiske og sikkerhetsmessige gjennomføringsevne.

– Det har vært en veldig vanskelig beslutning for oss og teamet vårt i Libanon å bestemme oss for å avlyse årets festival, men dette er på ingen måte en avslutning for satsingen, understreker Stølen.