Som i “Lady og landstrykeren”

Josefine Karlsson (37) og Florin Serhan (21) fra Romania traff hverandre over en tiggerkopp
Foto: Irina Patrascu/Creative Commons
Svenske Josefin Karlsson falt for tiggeren hun ville hjelpe. Nå skal de gifte seg. 

37 år gamle Josefin Karlsson fra Gøteborg og 21 år gamle Florin Serhan har en ukonvensjonell kjærlighetshistorie. Avisen Gøteborgs-Posten skriver at paret møttes da Sehran tigget på gaten i den svenske storbyen. 

– Florin sa plutselig hei til med en dag jeg gikk forbi han på gaten og jeg husker at jeg ble helt rød i ansiktet, forteller Karlsson til avisen. 

Rumensk bryllup
Etter hvert begynte paret stadig å omgås mer, med både de seks barna til Josefin og Florins venner. Florin ble vist rundt i byen av Josefin og forholdet fortsatte å vokse. Nå bor de sammen og planlegger bryllupet. 

– Det kommer ikke til å bli en typisk svensk vielse, men et ekte bryllup i rumensk stil, sier Josefin. 

Ikke nok til mat
Josefin er seksbarnsmamma og hjemmeværende og bor i forstaden Oskarström utenfor Gøteborg. Florin er fra en liten landsby i Romania og kom til Sverige i håp om å tjene litt penger som han kunne sende hjem til sin familie. Om sitt liv som tigger forteller Florin at han knapt klarte å overleve. 

– Jeg fikk aldri nok penger til å sende hjem og fikk iblant ikke nok penger til mat. 

Disneyeventyr
Josefin er 16 år eldre enn Florin og denne påfallende aldersforskjellen, i tillegg til kulturforskjellene, har skapt reaksjoner blant hennes nærmeste. 

– Det finnes selvsagt de som synes at aldersforskjellen er stor, eller som tror at Florin gifter seg med meg kun for å få oppholdstillatelse. Men de aller fleste mener at dette er et slags “Disneyeventyr” og gleder seg, sier Josefin.