Lysbakken: – Sveriges politikk har ikke vært feil


Foto: Samer Shurukh
SV-leder Audun Lysbakken viser forståelse for at Sverige ikke kan ta imot flere flyktninger, og sier at de har opptrådt riktig så langt. 

– Svenskene har prøvd å være et lys i Europa, men de kan ikke være det lenger når ingen andre tar ansvar, sier Lysbakken, 'Hegnar.no.

Lysbakken mener at svenskenes innstrammingspolitikk er et resultat av en usolidarisk politikk fra andre europeiske land. 

– Solidariske krefter i Europa kunne ha funnet sammen og løst problemene, men istedet har det kommet en lokal Per Sandberg i hvert enkelt land og fått bestemme. Det er en fallitterklæring for det europeiske samarbeidet, sier han. 

Ikke feil
Han viser forståelse for at svenskene nå stenger grensene etter å ha vært landet i Europa som har tatt imot flest flyktninger. Lysbakken legger til at den svenske politikken ikke har vært feil og at det er forståelig at Sverige ikke har mulighet til å ta imot flere. 

– Men det viser jo ikke at den svenske politikken har vært feil, sier han.

SV-lederen kritiserer andre land for å ha opptrådt uansvarlig, og at å stenge flere grenser ikke betyr at flyktningkrisen forsvinner.