– Slutt å finansiere radikal islam i Vesten

Tysklands visestatsminister vil at Saudi-Arabia slutter å finansiere moskeer og muslimske trossamfunn i Vesten.

– Vi trenger Saudi-Arabia for å løse de regionale konfliktene, men må samtidig gjøre det klart at vi ikke lenger vil overse hva som skjer. Wahhabi-moskeer over hele verden er finansiert fra Saudi-Arabia, og i Tyskland kommer det mange farlige islamister fra disse samfunnene, sier Gabriel ifølge Dagbladet.

Gabriel peker på en tendens som har vokst seg stadig større i vestlige land, nemlig saudi-arabisk finansiering av moskeer. Disse moskeene har ifølge Gabriel gitt næring til islamistiske ekstremister i Europa. Wahhabi-moskeene Gabriel referer til, er en islamsk retning som er strengt fundamentalistisk. Denne retningen praktiseres i Saudi-Arabia, og avarter av den er også praktisert av terrorgruppene IS og Al-Qaida.

Ikke gjort nok mot IS
Saudi-Arabia er som kjent en handelspartner med flere vestlige land, men får stadig mer kritikk for deres brudd på menneskerettighetene og mangel på religionsfrihet. I tillegg til dette så får de nå kritikk for å ha gjort for lite å stanse IS.

Til den tyske nyhetskanalen Deutsche Welle forteller Gabriel at Vesten er avhengig av å samarbeide med Saudi-Arabia og ber dem ikke se bort fra utvikligen med IS.

– Vi må gjøre det klart og tydelig for Saudi-Arabia at de ikke kan se den andre veien, sier Gabriel.