– IS planlegger stort angrep i Europa

 
Foto: weforum.org/Heinz Tesarek
Europa står akkurat nå overfor den største risikoen på 10 år å bli rammet av et alvorlig terroristangrep, skriver Europol, den europeiske politimyndigheten, på sin nettside.
0Shares

Terrorangrepet i Paris 13. november ses nå av Europol som et tegn på at terroristorganisasjonen IS har skiftet strategi og nå innretter seg på å utføre kommandolignende terrorangrep rundt om i verden.

At IS rekrutterer mange utenlandske medlemmer gjør at EU står overfor store utfordringer, skriver Europol.

– IS forbereder flere terrorangrep, blant annet flere Mumbai-lignende angrep, hos EUs medlemsland, i særdeleshet i Frankrike, sier Rob Wainwright (bildet), Europols sjef til nyhetsbyrået AFP, melder tv2.no.

Tildelt ressurser etter terrorangrep
Etter terrorangrepene i Paris ble ECTC tildelt store ressurser for å støtte de franske og belgiske etterretningstjenestene.

Ute på krigsstien: Terrorgruppen IS er i ferd med å forberede seg til et nytt angrep på europeisk jord, ifølge Europol.
Foto : Skjermdump

Store mengder datainformasjon har blitt analysert, noe som har resultert i over 800 spor og mer enn 1600 potensielle mistenkelige finansielle transaksjoner, skriver Europol videre.

– Vår ambisjon er at ECTC skal bli et sentralt knutepunkt for informasjon i kampen mot terrorisme i EU. At de skal bidra til analyser for pågående etterretning og bidra til en samordnet reaksjon i tilfelle store terrorangrep, sier Wainwright.