Britiske muslimer vil forby homofili

Muslimer i Storbritannia er langt mer konservative i en rekke spørsmål enn resten av befolkningen
Foto: Creative Commons
Britiske mulismer føler sterk tilhørighet til Storbritannia og elsker landet sitt. I spørsmål som homofili og flerkoneri skiller de seg imidlertid dramatisk fra flertallet. Det viser en fersk, representativ undersøkelse. 
0Shares

De fleste britiske avisene som gjengir den nye undersøkelsen, fokuserer på at 52 prosent av britiske muslimer mener homofili bør bli forbudt, mot bare fem prosent i den øvrige befolkningen. Også i flere andre spørsmål skiller muslimene seg kraftig ut.

  • 23 prosent støtter innføring av sharia på visse områder
  • 39 prosent mener “kvinner alltid bør adlyde sine menn”, mot fem prosent blant flertallet
  • 31 prosent mener det er akseptabelt for en britisk muslim å ha mer enn én kone, mot åtte prosent blant andre briter 
Det er meningsmålingsinstituttet ICM som har gjennomført undersøkelsen for tv-kanalen Channel 4, som har laget en dokumentar om britiske muslimer. Den skal vises onsdag. Intervjuene ble gjort hjemme hos folk i perioden april-mai i fjor. Det var 1000 muslimske respondenter. En kontrollgruppe på 1008 personer som var representative for landets øvrige befolkning ble også intervjuet.
 
Skaper reaksjoner og bekymring
Funnene har skapt reaksjoner, selv om The Guardian, en liberal aktør i britisk debatt, valgte å vinkle på den sterke tilhørigheten britiske muslimer føler til landet sitt, faktisk sterkere enn gjennomsnittet, og det faktum at de aller fleste (88 prosent) mener Storbritannia er et godt land for muslimer. 

En som likevel er bekymret, er Trevor Phillips, tidligere leder for Equality and Human Rights Commission. Han er en av dem som tolker funnene i dokumentaren.

 
Foto : Stephan Röhl/www.boell.de

– Integreringen av britiske muslimer vil sannsynligvis bli den vanskeligste oppgaven vi noen sinne har stått overfor. Den vil kreve at vi går bort fra den snillistiske mulitikulturalismen som fremdeles er så høy skattet av mange og går inn for en langt mer kraftfull tilnærming til integrering, sier han ifølge The Telegraph