Svensk politi har skutt varselskudd – koranbrenning avlyst

Norge har en nedgang på 46 prosent,mens svenskene har på sin side 36 prosent økning i antall asylsøkere
Politiet i Norrköping har søndag skutt varselskudd, og flere biler er stukket i brann. Danske Rasmus Paludan ser ut til å ha avlyst sin varslede koranbrenning.
1K+Shares

Den omstridte danske politikeren hadde planer om å holde møter og brenne koraner både i Norrköping og Linköping, men tidlig søndag ettermiddag var det ifølge Aftonbladet uklart hvor han befant seg.

Politiet sier ved 16-tiden at de ikke tror aksjonene blir gjennomført, og at det heller ikke var meningen å gjennomføre dem.

– Rundt 100–150 personer opptrer veldig aggressivt overfor politiet. Flere personer har kastet stein mot politiet og politibiler, sier polititalsperson Åsa Willsund til Norrköpings Tidningar.

Maskerte personer antas å ha brutt opp brostein fra gaten.

Politiet bruker droner til å holde oversikt over bydelen.

En politimann er såret. Politiet bruker droner til å få oversikt over bydelen og anslår at rundt 200 personer deltar i bråket.

Ifølge politiet har Paludan ikke fått tillatelse til på holde noen av samlingene han planlegger søndag.

– Det skal helst leveres inn en uke i forveien for behandling i vår rettsavdeling, som ikke er åpen i påsken, sier talsperson Johnny Gutstavsson i politiregion øst.

– Vi behøver ingen tillatelse ettersom politiet beskytter demonstrantene til tross for at de ikke har noen tillatelse, skriver Stram Kursleder Paludan i et Facebook-innlegg. Via partiet har han sagt at han skulle være i Skäggetorp fra klokken 12 søndag.