Forskere: – Mangfoldige nabolag er mindre voldelige

Drabantbyen Clichy-sous-Bois i Frankrike. Det er ikke mer vold i mangfoldige nabolag i Frankrike. Illustrasjonsbilde
Foto: Wikimedia Commons
Ifølge forskere i Frankrike er nabolag med større etnisk mangfold roligere fordi det er lite kontakt mellom de ulike gruppene.
0Shares

I en studie som ble utført i ulike nabolag i Frankrike kommer det fram at mangfoldige nabolag gir færre nabokrangler og mindre vold. Det er derimot mer tagging og forsøpling. Dette kommer fram i en rapport publisert i Journal of Political Economy, kalt “The Social Effects of Ethnic Diversity at the Local Level: A Natural Experiment with Exogenous Residential Allocation”. 

– Det er mindre kontakt mellom naboer der det er stort etnisk mangfold, ifølge artikkelen som blir publisert i tidsskriftet Journal of Political Economy.  Det fører både til færre nabokrangler og konflikter, samtidig som det gjør det vanskeligere å få til et godt naboskap som kan tvinge huseierne til å holde blokkene ved like eller slå ned på vandalisme og pøbelstreker, står det på forskning.no.

Mangfold gir ikke flere ran
Forskerne fant heller ikke noe link mellom etnisk mangfold og innbrudd eller ran.

– Det var umulig å se en kobling mellom høyt etnisk mangfold og antall innbrudd, ran og nabokrangler i området, ifølge studien. Her kan det være mange forklaringer. Det at det ikke er så mye kontakt mellom deg og naboen gjør det vanskeligere å krangle, men det kan også være at de som eier bygninger i områder med stort mangfold, bruker mer penger på sikkerhetskameraer og solide ytterdører enn de gjør på vedlikehold, ifølge forskerne.