Nytt mulig terrorangrep – nå i luften

 
Foto: Peter Russell
Flyselskapet EgyptAir melder at et av deres passasjerfly på vei fra Paris til Kairo har forsvunnet fra radaren. Et mulig terrorangrep antas nå kan være årsaken.
0Shares

Flyet, en Airbus A320, har til sammen 66 mennesker om bord, hvorav 56 er passasjerer – deriblant tre barn – opplyser EgyptAir på Twitter.

I tillegg til de 56 passasjerene var det et mannskap på ti om bord, opplyser flyselskapet. EgyptAir har tidligere i dag meldt at det var tre personer tilhørende flyselskapets sikkerhetspersonell om bord, sammen med sju besetningsmedlemmer, melder NRK.

Flyet, med flightnummer MS804, skulle ha landet i Kairo klokken 03.15, ifølge EgyptAir. Flyprodusenten Airbus melder at man mistet kontakt med flyet klokken 02.30.

Også kilder i greske luftfartsmyndigheter sier til nyhetsbyrået AFP at flyet har styrtet i Middelhavet, sør for den greske øya Karpathos, da det var i egyptisk luftrom.

Utsatt for angrep?
Tidligere leder for den franske flyhavarikommisjonen, Jean-Paul Troadec, mener det er mye som tyder på at det savnede passasjerflyet fra EgyptAir kan ha blitt utsatt for et angrep.

Han understreker at det er for tidlig å konkludere endelig med årsaken til at flyet med 66 mennesker om bord er forsvunnet, men mener flere ting peker i retning av et angrep.

– At det skulle være en teknisk svikt når værforholdene var såpass gode, kan skje, men er ikke like sannsynlig. Dersom mannskapet ikke sendte ut nødsignal før flyet forsvant, tyder det på at det var noe som oppsto plutselig. Problemer med motoren eller en teknisk svikt, ville ikke forårsake en umiddelbar ulykke. I dette tilfellet reagerte ikke besetningen før flyet forsvant, noe som gjør at det er naturlig å tenke på en bombe, sier Troadec til den franske kanalen Europe 1, ifølge TheGuardian.

Saken oppdateres.