– Til hel%¤te med jødespråket

 
Foto: flickr.com
Zakia Belkhiri (22) ble hyllet som toleransens eksempel etter at hun tok en selfie sammen med belgiske høyreekstremister. Nå mener et nederlandsk nettsted at hun har vært like ekstrem selv, på nettet.
0Shares

Ifølge nettstedet geenstijl.nl og bloggen til en belgisk soldat skal Belkhiri, som etter stuntet ble kjent som “hijabselfiekvinnen” ha postet meldinger med grovt anti-semittisk og jødefiendtlig innhold. Hatmeldingene skal hun ha postet både på Facebook, Twitter og ask.fm, skriver den amerikanske konservative nyhetsportalen Breitbart.

22-åringen skal ifølge nettstedene ha skrevet på Twitter:

“Hitler drepte ikke alle jødene. Han lot noen være igjen, slik at vi skal skjønne hvorfor han drepte dem”

 
Foto : Skjermdump/Twitter

Statusen skal være nesten fire år gammel, lagt ut i november 2012. Belkhiri slettet den mest sannsynligvis vekk, før den ble skjermdumpet av en annen Twitter-bruker, og lagt ut igjen på nettet (se over).

Twitterbrukeren det er snakk om er Al-Jazeera-repporteren Saad Abedine, som tidligere har jobbet i CNN.

Utfall mot “jødespråk”
Når hun på sitt flamsktalende ask.fm-konto ble spurt om hun ville lære seg hebraisk, svarte hun på følgende vis:

“F#ck die jodetaal (Til hel&#te med jødespråket)” 

 
Foto : Skjermdump/ask.fm

Internasjonale medier, blant annet BBC skrev om stuntet hennes, og furoren det skapte på nettkommentariatet. Utrop skrev også en kort siteringssak om den høyst teknologiske reaksjonen hennes til at partimedlemmene fra det høyreekstreme og sterkt islamkritiske Vlaams Belang fikk holde en lovlig marsj i Antwerpens gater.

Slettet seg fra nettet
Nå har reaksjonene tatt en 360 graders vending. Til Breitbart har NBC-journalisten Jake Heller uttrykt sjokk over å få vite om 22-åringens anti-semittiske postinger, mens geenstijl.nl hevder “jødehatet hennes er ikke unntaket, men regelen”.

Ifølge Breitbart twitret 22-åringen til sitt forsvar om at skjermdumpene som er lagt ut “er falske”. Videre melder nyhetsportalen om at Belkhiri har slettet alle konti på sosiale medier.

– Hvis dere ikke tror på meg så er det deres valg, folkens, skal 22-åringen ha skrevet i sin foreløpige siste tweet.