Terror-rammet rockegruppe i sterk kontrovers

I hardt vær: Eagles of Death Metal og deres frontmann Jesse Hughes er blitt kastet ut av to festivaler i Frankrike etter at vokalisten påsto i et intervju at terroristene på Bataclan-theatret fikk "innsidehjelp".
Foto: www.kmeron.com
To franske festivaler har tatt bandet Eagles of Death Metal av plakaten etter at frontfigur og vokalist Jesse Hughes hevdet under et intervju med et amerikansk nettsted at franske muslimer feiret terrorangrepene i Paris.
0Shares

Eagles of Death Metal ble kjent for en hel verden som bandet som sto på scenen og overlevde et av terrorangrepene, da tre gjerningsmenn stormet konsertstedet Bataclan i Paris og drepte 89 personer 13. november i fjor, melder NRK.

I et intervju med nettstedet Taki's Magazine publisert sist helg, forteller Hughes at han så franske muslimer feire drapene under terrorangrepene i Paris. I intervjuet gjentar Hughes også påstandene om at Bataclan-terroristene fikk innsidehjelp fra ansatte eller sikkerhetsfolk ved konsertstedet.

EODM-frontmannen sier videre at han tror Frankrikes liberale kultur beredte grunnen for terrorangrepene og hindret publikum i å reagere da terroristene først åpnet ild.

– Når du forteller folk at de ikke kan hjelpe seg selv og at de er barn, svekker du dem til det punktet at redningen er en meter unna og de ikke kan se det fordi de er for redde, sier Hughes i intervjuet.

Kastes ut
Nå får de svært kontroversielle uttalelsene konsekvenser for bandet. Festivalene Rock en Seine og Cabaret Vert avlyste planlagte konserter med bandet i august. 

– Vi er helt uenige i ytringene Jesse Hughes nylig kom med i et intervju i amerikanske medier, og har derfor besluttet å avlyse bandets konsert, melder arrangørene.

Uttalelsene har også skapt harnisk blant flere av de overlevende. Fransk-araberen Ismael El-Iraki kommer med krass kritikk av bandet i et intervju med The Guardian .

– Ikke tro at du møter denne forferdelige fundamentale dødsbølgen alene. Fordi dette er verdenen vi lever i nå, og vi er i denne dritten alle sammen. Muslimer og arabere er står i det med deg, de risikerer å gå i møte en meningsløs, dum død akkurat som deg.