Protesterte mot islamisering av utdanning

Tyrkiske studenter og elever protesterer mot det de mener er islamisering av utdanningssystemet. Bildet er fra en protest i Istanbul
Foto: Wikimedia Commons. Illustrasjonsbilde.
Introduksjonen av flere islamske studier og et større religiøst fokus på skolene de siste 14 årene, får tyrkiske studenter til å koke. 
0Shares

Ifølge nettpublikasjonen Al-Monitor, protesterer unge tyrkere mot det de mener er en islamisering av statlige utdanningsinstitusjoner.

– Opposisjonen har lenge kritisert islamiseringen av utdanning, mens president Recep Tayyip Erdogan insisterer på å oppdra en religiøs generasjon, ved å promotere imamskoler og innføre religiøsitet i vanlig skole, skriver Al-Monitor. 

Krever “moderne utdanning”
Tidlig i juni begynte elever ved tyrkiske videregående skoler å protestere, og kreve “moderne utdanning”. Erdogan og hans nye utdanningsminister, Ismet Yilmaz, la skylden på opposisjonen for å hjernvaske studentene. Så langt har protestene gått fredelig for seg i de tyrkiske storbyene.

Etter at regjeringen byttet ut rektorer på en rekke store skoler, ble mange lærer erstattet med lærere fra “pro-AKP”-fagforeninger. Dette førte til at mange musikk-, sports- og vitenskapsfag ble kuttet fra timeplanen til fordel for religionslære, rapporterer Al-Monitor.