– En krig ISIS ikke er interessert i å vinne

Økonomen Thomas Piketty mener at den økonomiske ulikheten i Midtøsten gir grobunn til IS

I en kommentarartikkel i nettmagasinet salon.com hevder den politiske kommentatoren Sean Filling at verdensforståelsen til den såkalte Islamske Staten (IS/ISIS/ISIL) stammer fra profetisk teologi fra det sjuende århundre.

I ISIS` tolkning frontes forestillingen om at den syriske grensebyen Dabiq skal være stedet der “arméene til de troende og de vantro skal møtes, og der apokalypsen skal begynne”, påpeker Filling.

– ISIS har med grunnlag i denne profetiske teologien tatt Dabiq-navnet til sitt bryst. For det var nettopp Dabiq som var den første byen gruppen erobret, og deres propaganda-magasinet heter det samme.

 
Foto : Skjermdump/salon.com

Trumps felle?
Ifølge Filling er det mange innenfor terrorgruppen som nærmest håper at republikaneren Donald Trump blir valgt til USAs president i november.

– Hillary Clinton (demokratenes kandidat) er utvilsomt en hauk, men hun vil i langt mindre grad handle ubetenksomt sammenlignet med Trump. Sistnevnte har ment sin ISIS-strategi er å “bombe driten ut av dem”. Valgløfter som å forby muslimer å komme inn i USA, stenge moskéer og drepe familiemedlemmer til terrormistenkte gjør ham til en propaganda-gave for ISIS og andre islamistiske ekstremister.

Hvis en fremtidig president Trump skulle gå inn for å sende tropper til Midt-Østen vil dette kunne bli til en felle.

– Å forstå dette profetiske synet er nødvendig for å forstå ISIS strategi. ISIS inviterer en krig de ikke kan vinne, rett og slett fordi de ikke er interessert i å vinne den. Dette handler om å lure Vesten inn i en blodig konfrontasjon på fremmed jord for å realisere en teologisk fantasi. skriver han videre.

Klikk her for å lese hele kommentarsaken