Utpekt som gjerningsmann etter Dallas-skyting

 
Foto: Skjermdump/YouTube
25 år gamle Micah X. Johnson fra Mesquite, Texas, er identifisert som gjerningsmann etter Dallas-skytingen, ifølge flere amerikanske medier.
0Shares

25-åringen (se skjermdumpen) ble skutt av politiet etter at han selv misbrukte en fredelig demonstrasjon mot politivold etter drapene på Alton Sterling og Philando Castile, tosdag natt til fredag norsk tid, til sine egne voldelige formål.

Afro-amerikanerne ble de siste i rekken av mennesker som har blitt drept av politiet og har skapt store protester over hele USA.

Tolv politibetjenter er skutt hvorav fem er bekreftet døde etter et skyteangrep mot politiet i Dallas. To sivilpersoner skal også være skadd, ifølge Washington Post.

Verste politidrap siden 9/11
Ikke siden terrorangrpene i New York og Washington 11. september i 2001 har like mange politimenn blitt drept i ett og samme angrep i USA. 

Tom Fuentes, tidligere visedirektør i FBI, roser politiet i Dallas for måten de tok ut gjerningsmannen på.

– Jeg mener dette var en smart måte å løse situasjonen på. Man kunne risikert at flere politifolk ble drept hvis ikke de hadde gjort det slik. La oss bare håpe man kan få reparert roboten, sier Fuentes til CNN, melder VGNett

Obama: – Planlagt og grusomt
Fra talerstolen i Polen, under starten på helgens NATO-toppmøte i Warszawa, fordømte USAs president, Barack Obama, angrepet.

– Angrepet var ondsinnet, planlagt og grusomt, slo Obama fast.

Videre fortalte presidenten at han hadde vært i kontakt med Dallas-ordfører Mike Rawlings om angrepet, og at han ville tilby Dallas all assistanse de måtte behøve for å håndtere denne tragedien, skriver Dagbladet.

– Jeg formidlet til ham at vi, alle amerikanere, er forferdet over denne hendelsen. Vi står bak og føler med de pårørte og politiet i Dallas, sier Obama.

Frustert over #BlackLivesMatter
Ifølge flere rapporter skal Johnson ha tilhørt reservestyrker, hatt tjenestegjort på utenlandsoppdrag, og hatt lett tilgang til våpen.

Ifølge en pressemelding fra politiet fredag morgen var det to snikskyttere som løsnet flere skudd mot politiet, men det mistenktes at fire personer var involvert i angrepet.

– Mens vi forhandlet med ham sa den mistenkte at han var frustrert over «Black Life Matters». Han sa han var frustrert over de siste dagers skyting av svarte folk. Han sa han ikke likte hvite folk, og at han ville drepe hvite politimenn. Han sa han ikke tilhørte noen gruppe, og at han utførte dette angrepet alene, uttalte Dallas-politisjef David Brown på en pressekonferanse.