Fransk politi aksjonerte mot burkini

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Bilder av bevæpnede politimenn i den sør-franske byen Nice som håndhevet loven og fikk en burkinikledd kvinne til å ta seg av det mye omtalte strandplagget spres på sosiale medier. Flere av standgåerne skal ha klappet politimennene for å ha gjennomført aksjonen.
0Shares

Ifølge The Guardian skal politiet ha konfrontert kvinnen i 30-årene mens hun lå på en strand i nærheten av Promenade des Anglais i Nice, rett i nærheten av stedet hvor terrorangrepet 14. juli skjedde. 

Kvinnen skal ha blitt gjort oppmerksom på at hun brøt den lokale loven som forbyr plagg, “som ikke tar hensyn til god moral og sekularisme”. Loven om forbud av heldekkende plagg, som blant annet burkini, har blitt vedtatt av Nice og 14 andre franske byer i kjølvannet av de ulike terrorangrepene som har rammet Frankrike siden januar 2015.

– Jeg satt på en strand sammen med familien min. Jeg var iført en klassisk skaut og hadde ingen intensjoner om å svømme, uttalte den 34-årige kvinnen, som bare kalte seg for “Siam”, til nyhetbyrået AFP.

Klappet og sa “reis hjem”
Ifølge en lokal øyenvitne til AFP begynte flere av de andre standgåerne å klappe når politiet gikk til aksjon.

– Noe av det tristeste man kunne se var at enkelte ropte “reis hjem” til kvinnen og familien, mens noen andre applauderte politiet. Datteren hennes begynte å gråte.

Ifølge det lokalt vedtatte forbudet mot heldekkende plagg i Nice, så forbyr man klær som “gir tilslutning til en religion i en tid da Frankrike og steder for tilbedelse er målet for terrorangrep”.