Shortskledd tyrkisk kvinne angrepet

Ikke bare bare å kle seg i kortbukse: Forrige uke ble en kvinne sparket i ansiktet av en sterkt troende mann under Eid-feiringen i Tyrkia. Sistnevnte mente seg krenket av at kvinnen viste for mye hud under et religiøst høytid (Foto: Illustrasjon).

Under feiringen av Eid al-Adha, mandag forrige uke, ble en 23 år gammel kvinne sparket i ansiktet av en sint mann på en offentlig buss. Kvinnen gikk kledd i shorts, og mannen anklaget henne for å fornærme hans religion, skriver VGNett.

Kvinnen anmeldte voldshendelsen og delte sin historie i sosiale medier, noe som fikk stort gjennomslag.

Gjerningsmannen, som har innrømmet forholdet, ble løslatt fra retten, noe som førte til protester. En gruppe, Independent Women Initiative, holdt demonstrasjon ikledd shorts, for å fokusere på at tyrkiske kvinner skal kunne kle seg som de selv vil.

Er bipolar
Gjerningsmannen har forklart i avhør at han har en bipolar lidelse, og at han mistet besinnelsen delvis grunnet dette. Men, han har også vist til at han mener at kvinnens bekledning i shorts er mot islamsk lov, og at kvinnen gikk kledd “stikk i strid med tradisjonen”

– Jeg slår dem som kler seg på en slik fornærmende måte, og mener at staten bør straffe dem som går slikt kledd, skal han ha sagt i avhør.

Gjerningsmannen, som nå er navngitt og avbildet i flere tyrkiske medier fengslet på nytt, og tiltalt for “å spre hat og fiendskap i befolkningen”, skriver den tyrkiske avisen Hürriyet.