En hard hverdag som homofil muslim

Kaltham Alexander Lie sto frem som Norges første åpne homofile muslim. Nylig giftet han seg med Knut Egil Asprusten i det som var Nordens første homofile bryllup mellom en muslim og en kristen.
Foto: Ingrid Hovda Storaas
– Jeg blir diskriminert fordi jeg er muslimsk homofil. Men jeg blir ikke forsvart av Erna Solberg og Hanne Bjurstrøm av den grunn, skriver norsk-irakiske Kaltham Alexander Lie i et debattinnlegg i Dagbladet.
0Shares

Lie (bildet), som er skribent og lhbt-aktivist, var blant de første homofile med innvandrerbakgrunn fra et muslimsk land som kom offentlig ut av skapet i Norge. 

I innlegget sitt i Dagbladet skriver Lie om den diskrimineringen han opplever grunnet sin homofile legning.

– I møte med andre muslimer opplever jeg at det ikke er så veldig mye enklere å være åpen om min identitet i dag enn da jeg kom til Norge 1992.

Videre påpeker han:

– Muslimer advarer mine venner mot å gå sammen med meg på gata, for deres sikkerhets skyld. Noen gir kjeft. Seinest for tre uker siden fikk to venner av meg beskjed om at de ikke burde sitte sammen med en slik som meg. En venninne ble fortalt at hun kan bli drept om hun fortsetter å gå med meg.

Oppfordrer statsministeren til handling
Lie kommer også med følgende oppfordring til statsminister Erna Solberg (H), og overfor likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.

– Jeg ber om at dere tar på alvor den trakassering og mobbing som skjer mot homofile muslimer. Det norske samfunnet skal være rettferdig, menneskelig, og uten tyranniske holdninger.