Hårspray ble til “asylspray”

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Sist helg utdelte det høyreradikale Danskernes Parti ut over hundre flasker med hårspray i kommunen Haderslev på Jylland. Utenpå disse sto det "asylspray", ifølge TV Syd.
0Shares

Kanalen skriver at partiet, som ikke har representanter i Folketinget, valgte seg ut Haderslev fordi det er et asylmottak der, noe de mener gjør innbyggerne mer utsatte for vold og voldtekt.

– Jeg synes ikke at det er en provokasjon. Vi går inn og takler et reelt problem i samfunnet, hvor mange dansker kjenner seg utrygge. Dels på grunn av migrantene, dels på grunn av at de ikke har muligheten til å forsvare seg, sier Daniel Carlsen, formann i DP, ifølge TV Syd.

Hevder “tryggheten har forsvunnet”
I en video
som senere er blitt slettet fra partiets Facebook-side, men som fortsatt ligger tilgjengelig på YouTube, påstås det blant annet følgende:

“Tryggheten har forsvunnet”

“Migranter har kommet hit under dekke av å være flyktninger”

“Migrantene har gjort danske jenter og kvinner til flyktninger, fra voldtekt”

Videoen viser en ung kvinne ikledd hette som går langs en mørk bakgate. I siste scene er en annen kvinne filmet i det hun tar opp flaske med “asylspray”.

– Lovlig alternativ til pepperspray
Carlsen og partiet omtaler sprayflaskene som et lovlig alternativ til pepperspray, og har også publisert en video der de oppfordrer til stopp av all innvandring til landet, og sende ut alle ikke-vestlige innvandrere.

Aksjonen deres har imidlertid ikke blitt tatt godt imot av alle av innbyggerne i Haderslev.

– Det er ikke noen som flykter hit for moroens skyld. De har vært gjennom så mye, og så får de vite at de er uønsket, og at vi er nødt til å spraye dem, sier Charlotte Bech til TV Syd.

– Lavmål
Stein Erik Lauvås, innvandringspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, reagerer sterkt på stuntet til Danskernes Parti, som han kaller for “helt hårreisende”

– Jeg synes det er lavmål på lavmål. De forutsetter at alle asylsøkere er potensielle kriminelle. Alle med litt gangsyn skjønner at det ikke er sånn, sier Lauvås til Dagbladet.

– Et resultat av urimelig politikk
Makvan Kasheikal, leder for Demokratene, er ikke begeistret for aksjonen isolert sett. Likevel mener han at innvandringen de siste åra har bidratt til å gjøre nordiske land mer utrygge, i form av vold og voldtekter.

– Dette er et resultat av 20-30 år med mislykket politikk. Folk har mistet troen på de etablerte partienes evne til å takle innvandringsspørsmålet, og derfor begynner de med slike aksjoner, sier Kasheikal til Dagbladet.

Klikk denne videolinken for å se representanter fra Danskernes Parti dele ut “asylsprayen”.