Forfatter skutt og drept i Amman

 
Foto: Wikimedia Commons
Nahed Hattar (56) var tiltalt for å ha publisert en tegning som krenket islam på sin Facebook-side.
0Shares

Fofatteren og tegneren ble søndag skutt og drept utenfor en rettsbygning i Jordans hovedstad Amman, melder nyhetsbyrået Petra.

Ifølge den engelskspråklige avisen Jordan Times skal gjerningsmannen være 49-årige Riad Ismaeel Abdullah, en lokal ekstremist, ifølge jordanske sikkerhetskilder.

Hattar (bildet) var tiltalt for å krenket islam etter å ha lagt ut en karikaturtegning av en IS-kriger i himmelen på sin Facebook-profil.

Hattar meldte seg selv for politiet etter at jordansk politi utstedte en arrestordre mot ham i midten av august. Han ble løslatt mot kausjon i begynnelsen av september, melder NRK.

Støttet Assad
Hattar har vært en omstridt journalist og forfatter i Jordan, blant annet for sin støtte til Syrias president Bashar al-Assad. Karikaturtegningen som kostet Hattar livet, har tittelen “Guden til Daesh”.

“Daesh” er et arabisk akronym som brukes på den ytterliggående islamistgruppa IS, og tegningen viser en IS-kriger i seng med to kvinner mens Gud må betjene ham.

Tegningen har skapt sterke reaksjoner blant muslimer i Jordan. Hattar, som selv var kristen prøvde å forklare at han prøvde å vise hvordan IS ser for seg Gud og himmelen, ikke å fornærme muslimer, skriver NRK videre.

Advokat trakk seg
Hattar har ved flere anledninger vært tiltalt, blant annet for majestetsfornærmelse. Hans advokat i flere av sakene, Faisel al-Batayneh, trakk seg fra den siste saken av “religiøse grunner”.

Ifølge Al Jazeera uttalte han også at hans klient hadde opptrådt ufølsomt og at han hadde gjort en alvorlig feil da han la karikaturen ut på Facebook.