Sprengladninger ved moské i Dresden

 
Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Ingen kom til skade da to sprengladninger eksploderte ved en moské og et konferansesenter i Dresden i Tyskland mandag kveld.
0Shares

– Selv om ingen har tilstått, må vi anta at dette angrepet skyldes fremmedhat, sier Horst Kretzschmar, talsmann for Dresden-politiet, til nyhetsbyrået Reuters.

Inngangsdøren til Fatih Camii-moskeen (bildefaksimilet) ble ødelagt i eksplosjonen, men imamen, kona og de to barna hans, som oppholdt seg i bygningen, ble ikke skadd.

Sprengladning nummer to eksploderte kort tid etter mellom et stort hotell og det internasjonale konferansesenteret i Dresden.

Imam Hamza Turan forteller til lokalavisen Sächsische Zeitung at seks flasker fylt med eksplosiv gass hadde blitt funnet på stedet.

– Vi ble angrepet fordi de hater oss, fordi vi er muslimer, forteller imamens ti år gamle sønn til lokalavisen, ifølge CNN.

Knyttes iopp til nasjonaldag
Lokalpolitiet i Dresden mener bombeangrepet kan knyttes til kommende helgs 26-årsfeiring for Tysklands gjenforening, som skal avholdes 3. oktober, og regnes som nasjonaldag.

Byen regnes også som fødebyen for den islamfiendtlige og høyreradikale grasrotbevegelsen PEGIDA, som på høyden av sin popularitet i løpet av 2015 hadde flere titusener sympatisører i sine marsjer. 

Siden flyktningekrisen begynte i fjor høst har opptil en million flyktninger og andre irregulære migranter ankommet Tyskland. Flyktningekrisen har ført til sterk polarisering mellom tyskere, og fornyet konfliktnivå mellom grupper på ytre høyre og ytre venstre. Fremmedfrykten, og særlig voldsepisoder og brannangrep mot asylmottak, har særlig rammet nynakomne i de fattigere østlige tyske delstatene.