– Små pupper er som flyktninger

 
Foto: Michael Schilling
Skuespilleren Sophia Thomalla (bildet) får både kritikk og støtte etter en kontroversiell Twitter-melding.
0Shares

– Små pupper er som flyktninger. De er bare der, men egentlig orker man dem ikke.

Slik skrev den tyske skuespilleren (26) på sin Twitter-profil for halvannen uke siden. To timer senere hadde hun fått 2.000 nye følgere, ifølge EkstraBladet.

26-åringen la ut det samme også på sin Instagram-konto, og der har innlegget fått 3.700 kommentarer og 23.000 hjerter.

– Eksperiment på nett
Skuespilleren har i ettertid sagt at utspillet var et eksperiment for å skaffe seg selv flere følgere, ifølge den tyske avisen Bild.

Samtidig har mange reagert kraftig på den tyske skuespillerens utspill. Noen brukere ber henne slette seg selv fra Twitter, mens andre mener hun burde dra til et krigsområde for å se hvordan det er. Men også andre som kommenterer mener det hun skrev er godt innenfor det som tysk lov tillater gjennom ytringsfriheten.

Også en kommentarartikkel i avisen Die Welt setter spørsmålstegn på om dette var et beregnet eksperiment og “provokasjon” fra hennes side.

– Hvor troverdig kan dette sies å være? På den ene siden vitner Thomallas posting at hun kanskje ikke tenker så bevisst politisk. På den annen side – med tanke på dumheten i siste setning er vanskelig å tro at dette faktisk har blitt gjort i fullt alvor. Alt handler om å skape PR for henne selv og for hennes neste tv-show.