Omfattende skader på norske bistandsskoler

Orkanen "Matthew" har rammet Haiti knallhardt. Bildet er tatt i en av skolene som den norske bistandsorganisasjonen "Star of Hope" driver i landet, og viste hvordan det så ut etter at orkanen herjet.
Foto: Jakob Knutsson
I kjølvannet av orkanen Matthew kan den nordiske bistandsorganisasjonen Star of Hope fortelle at alle syv skoler med til sammen 3500 barn som organisasjonen driver i Haiti har fått omfattende skader etter orkanen. 
0Shares
Flere av skolene ble gjenoppbygd etter jordskjelvet som i 2010 rammet det som kanskje er et av verdens fattigste land på den vestlige halvkule. Nå ventes det en ny ombygging som vil koste nesten ti millioner.

Rundt midnatt, natt til fredag norsk tid, landet det første norske teamet fra Star of Hope i den haitiske hovedstaden. Dermed drar hjelpeorganisasjon i gang en omfattende planlegging for hjelpearbeidet.

– Først og fremst er det et stort behov for rent vann og mat, sier Håkon Skaug, daglig leder i Star of Hope Norge.

Sykdomsspredning
Skaug legger til at faren for spredning av sykdommer er stor.

– Som i tidligere katastrofer, setter vi i gang akutt nødhjelp, enten det er på våre skoler eller andre som trenger det. Gjenoppbygningen av skolene blir fase 2, samtidig er det også viktig at barn så snart som mulig kan gå tilbake til en hverdag og redusere traumer som oppstår når boliger og hus er vasket bort av vannmasser, avslutter Skaug.