Siktet for hatretorikk under bryllupsfest

Jødisk ekstremisme er et økende fenomen i Israel, og landets myndigheter tar til motaksjon. Nå har 13 ultranasjonalistiske jøder i en bryllupsfest blitt siktet for å oppfordre til "vold og terror". Illustrasjonsbildet viser ultranasjonalistisk grafitti.
Foto: flickr.com
13 gjester i et bryllup i Israel filmet seg selv mens de hånte en 18 måneder gammel palestinsk guttunge, og feiret drapet på han og hans familie. Nå har israelsk påtalemyndighet siktet gjestene for å "oppfordre til vold og terrorisme".
0Shares

Sjokkvideoen har skapt harme i Israel, fått tilnavnet Hatbryllupet og til og med blitt kommentert på høyeste politisk hold.

– Slike mennesker utgjør en fare for det israelske samfunnet. Dette er ganske grovt og sjokkerende, kommenterte Israels statsminister Benjamin Netanyahu, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Videoen er fra et bryllup i Jerusalem i en forsamling av angivelig høyreradikale jøder. Ifølge avisen Haaretz viser videoen først forsamlingen i det de danser med skytevåpen og kniver. Skytevåpnene går fra hånd til hånd, blant annet til flere av barna i forsamlingen.

Så viser bryllupsvideoen (se bildefaksimilet lenger nede) flere av gjestene i det de synger at “moskéene vil brenne”. En maskert unggutt holder opp i været det som ser ut som en brannbombe, mens en annen knivstikker et bilde av Ali Dawabsheh. Dawabsheh var en 18-måneder gammel palestinsk gutt som mistet livet sammen med familien sin under et bombeangrep utført av ultranasjonalistiske jødiske ekstremister i Duma i Vestbredden i juli 2015.

 
Foto : Skjermdump/YouTube

Kan få fem års fengsel
Angrepet ble av israelske myndigheter utpekt og etterforsket som et terrorangrep, og i januar i år ble en 21-år gammel jødisk settler og en mindreårig medsammensvoren formelt siktet for ugjerningen.

Ifølge israelsk politi er brudgommen blant de 13 siktede i saken. Samtlige kan få dommer på opptil fem års fengsel for volds- og terroroppfordring, slik det fremgår i israelsk lov.

Klikk her for å se på videoen.