– Jeg er muslim, kvinne og innvandrer. Og jeg stemte på Trump

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Asra Q. Nomani forklarer åpnehjertlig i et innlegg i Washington Post hvorfor hun stemte på republikanernes kandidat i tirsdagens presidentvalg i USA.
0Shares

Nomani (bildefaksimilet) er tidligere journalist i Wall Street Journal og en av grunnleggerne bak Muslim Reform Movement, en bevegelse som vil bekjempe mot ekstremisme og for å reformere islam i tråd med verdier som fred, sekularisme og menneskerettigheter.

I sitt innlegg innrømmer Nomani at hun har nærmest måttet skjule sin politiske tilhørighet i sitt hjemsted i Virginia, en delstat med et liberalt og demokratisk flertall. 

– Jeg, en 51-åring, muslim og farget innvandrerkvinne, ble en av Trumps tause velgerne. Jeg er ingen fanatiker, rasist, sjåvinist eller tilhenger av en “hvit-makt”-ideologi, som Trump velgerne blir kalt. Jeg er heller ikke del av noen “hvit backlash”.

Handler om mer enn partipolitikk
Nomani erkjenner at hun fortsatt støtter demokratene i politiske saker som abort, likekjønnet ekteskap og klima, men at det er særlig Obama-administrasjonens manglende startegi med radikal islam som endret hennes valgpolitiske preferanse.

– Som liberal muslim har jeg førstehåndserfaring med islamsk ekstremisme. Jeg har blitt en motstander av president Obama og det demokratiske partiet på dette spørsmålet, fordi de har vinglet for mye og vært ettergivende overfor radikal islam etter mitt syn.

Om Trumps angrep på muslimer under sin valgkampanje svarer hun:

– Selvfølgelig har Trump i sin retorikk gått ved flere anledninger ganske langt og opptrådt udelikat. Samtdig er dette noe som har blitt overdrevet og demonisert av Gulf-stater som Qatar og Saudi-Arabia, deres mediekanaler som Al Jazeera, og sine sympatisører i Vesten. Jeg ser dette som en god måte å distrahere vekk fra problemet som de fleste bekymrer seg for: nemlig den ekstremistiske formen for islam. Den formen for islam som har blod på hendene, fra gangene på Taj Mahal-hotellet i Mumbai til dansegulvet på Pulse nattklubb i Orlando, Florida.

Klikk her for å lese hele innlegget hennes i Washington Post.