Ny generalsekretær i Norsk Folkehjelp

 
Foto: Norsk Folkehjelp
Henriette Killi Westhrin (bildet) har sagt ja til jobben som ny generalsekretær for Norsk Folkehjelp. Westhrin kommer fra jobben som sekretariatsleder for SVs stortingsrepresentanter på Stortinget.
0Shares

– Jeg er veldig glad og takknemlig for å få anledningen til å lede Norsk Folkehjelp. Norsk Folkehjelp forankrer arbeidet sitt i tydelige verdier og tør å ta standpunkt for rettferdig fordeling, solidaritet og demokrati, mot diskriminering og undertrykking. Jeg er opptatt av at jeg skal være en tydelig generalsekretær både for våre ansatte her i Norge og på våre prosjekter rundt omkring i verden, men også for vår medlemsorganisasjon, sier Westhrin via en pressemelding.

Westhrin vil tiltre i stillingen som generalsekretær i starten av 2017. Hun har en lang politisk karriere bak seg og har blant annet vært statssekretær i flere departement og forbundssekretær i Fellesorganisasjonen

– Vi er svært glade for at Henriette Killi Westhrin har takket ja til stillingen. Styret i Norsk Folkehjelp står enstemmig bak ansettelsen, sier Finn Erik Thoresen, styreleder i Norsk Folkehjelp.

Godt kjent med organisasjonen
Westhrin har tidligere jobbet som strategisk leder for programvirksomheten i Norsk Folkehjelp og er dermed godt kjent med organisasjonen.

Tidligere generalsekretær Sunniva Ørstavik sa opp stillingen som generalsekretær i oktober av helsemessige årsaker.

– Det var en lei beskjed å få og vi ønsker Ørstavik alt godt. Nå er vi svært glade for å ha fått ny generalsekretær på plass og vi føler oss trygge på at Westhrin har gode forutsetninger for å utføre det krevende arbeidet med å lede Norsk Folkehjelp på en god måte, sier Thoresen.