Vil forby heldekkende slør

 
Foto: European People's Party
Tysklands forbundskansler Angela Merkel strammer inn innvandringspolitikken. Nå kan ikke alle flyktninger regne med å få bli og hun vil også forby ansiktsdekkende plagg som burka og niqab.
0Shares

Tirsdag ble Merkel (bildet) gjenvalgt som partileder for det kristeligdemokratiske partiet CDU, uten motkandidat og med 89,5 prosent av stemmene, under partiet landsmøte, melder NRK.

Merkel, som har vært forbundskansler siden november 2005, går dermed inn for å bli valgt til en fjerde mandat. Under sin tale til CDU-landsmøtet ga hun uttrykk for at kravene til integrering burde bli strengere.

– Heldekkende slør må forbys overalt der det er rettslig mulig, sa hun under sin tale til de fremmøtte.

Hun sa også at ikke alle flyktninger som har kommet til Tyskland kan regne med å få bli, og at de enkelte asylsøknadene vil bli nøye vurdert.

Advarer mot populisme
Forbundskansleren advarte videre velgerne mot å tro på lettvinte løsninger og kritiserte populister som utnytter frykten for innvandrere og asylsøkere.

– Enkle svar fører sjelden til fremgang for landet, sa Merkel videre.

FAKTA

Valg i Tyskland

Valget til den 19. tyske forbundsdagen vil finne sted tidligst 24. august, og senest 22. oktober 2017.

Angela Merkel, som har vært kansler siden 2005, kunngjorde 20. november 2016 at hun stiller til gjenvalg ved valget i 2017, og samtidig også til vervet som partiets leder. Hennes hovedmotstandere blir sosialdemokraten Sigmar Gabriel, fridemokraten Christian Lindtner og høyrepopulisten Frauke Petry.

Sistnevntes parti AfD (Alternative für Deutschland) har hatt gode valgresultater på statsvalgsnivå, og et stort flertall av politiske analyster mener partiet kan gjøre et brakvalg som følge av landets liberale linje i innvandringspolitikken og i kjølvannet av flyktningkrisen.