– Skal internere flyktninger i containerleir

En av de strengeste: Ungarn begynte allerede i 2015 å bygge et grensegjerde i forbindelse med flyktningstrømmen. Nå vil man internere asylsøkere i containerleire langs denne grensen (Foto: Illustrasjon).
Foto: Bor Benedek
Ungarns nasjonalforsamling sier ja til systematisk internering av asylsøkere i mottaksleirer. FNs flyktningorganisasjon er svært bekymret.

Et stort flertall i nasjonalforsamlingen sa tirsdag ja til regjeringens forslag om systematisk internering av asylsøkere, både voksne og barn, i mottaksleire langs landets sørlige grenser, melder VGNett.

Statsminister Viktor Orbán har forklart tiltaket med at det er et svar på nylige terrorangrep utført av migranter i Europa.

Foto: Arkiv.
Foto : European People's Party

– I framtiden må ulovlige innvandrere vente i tilpassede transittområder ved grensen på å få sine asylsøknader behandlet, heter det i lovteksten.

FN svært kritiske
Loven er en gjeninnføring av praksisen med å anholde asylsøkere og som ble suspendert i 2013 etter press fra EU, FNs flyktningbyrå og den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

UNHCR, FNs flyktningorganisasjon er svært kritiske til den nye loven.

– I praksis betyr dette at alle asylsøkere, inkludert barn, kommer til bli holdt i shipping-containere som igjen er omringet av piggtrådgjerder over lengre perioder, sier FN i en uttalelse.