Fikk drapstrusler etter hijab-twerking

 
Foto: flickr.com
En 17-årig britisk muslimsk jente fra Birmingham utsettes for grove voldstrusler etter hun ble filmet mens hun danset den svært sesnsuelle dansen "twerking" iført hijab.
0Shares

“Virkelig kvalmende. Enkelte skjønner ikke betydningen av tildekning.”

“Når du går i hijab så representerer du islam, og da kan du ikke oppføre deg som en tulling.”

Slikt ble det kommentert på sosiale medier og ulike nettsteder om den 17-årige hijabkledde jenta som iført hijab begynte å “twerke” på et offentlig sted i Birmingham sentrum (se bildefaksimilen), melder The Sun.

 
Foto : Skjermdump/thesun.co.uk

Noen av kommentarene går enda lenger, hvor 17-åringen omtale som “hore”, og hvor det til og med blir oppfordret til voldsbruk.

“Hun må drepes”, skriver en nettbruker.

Tårevått intervju
Twerking, eller rumperisting er et element i dans som har sitt opphav i vest-afrikansk folklore og blir sett i tradisjonelle afrikanske danser som for eksempel mapouka. I USA ble utrykket “twerk” introdusert gjennom hip-hopen, men det var ikke først før i 2013, etter superstjernen Miley Cyrus' beryktede opptreden på MTV Music Awards, at uttrykket ble allemannseie og et utbredt kulturelt fenomen i Vesten.

17-åringen har i etterkant unnskyldt seg i et tårevått intervju med den sterkt konservative muslimske YouTuberen Ali Dawah, skriver The Sun videre.

– Til alle jenter som går i hijab og abaya (jour. anm. ulike varianter av løse, gjerne kappeformede ytterplagg), så beklager jeg min mangel på respekt for plagget. Jeg har lært av min feil. Nå er det opp til Allah å dømme meg.