– Nye muligheter i Somalia

 
Foto: AMISOM Public Information
Med statsminister fra Vinje i Telemark og parlamentspresident fra Trondheim ser FNs spesialutsending, Michael Keating, nye muligheter for Somalia. 
0Shares

FN-toppen (avbildet til venstre) mener Norge er unikt posisjonert for å bidra til utvikling i landet der halve befolkningen nå er avhengig av nødhjelp.

– Tørken har igjen vist hvordan somaliere er avhengig av været for å opprettholde et livsgrunnlag, for å ha jobber og en inntekt. Men om regnet skulle komme, og det kan skje, de neste ukene, vil ikke dét stoppe krisen, sier Michael Keating i et intervju med Bistandsaktuelt.

Naturlig utvekslingspartner
Keating viser til valget som ble avholdt i Somalia i februar, hvor det konfliktherjede landet endte opp med å få valgt inn både en “norsk” parlamentspresident og “norsk” statsminister. Sistnevnte mener dét gjør Norge til en viktig samarbeidspartner for utvikling.

– Norge er en god partner for Somalia. Det interessante med Somalia, fra et norsk perspektiv, er blant annet den nye statsministeren som jo er norsk statsborger. Det er altså to norske statsministre i verden, sier Keating og smiler.

– I tillegg er parlamentspresidenten norsk og det er en stor somalisk diaspora i Norge, så Norge har mye innflytelse i Somalia. Mitt budskap til norske myndigheter er at det nå pågår et stort drama med tørkekrisen, men at det også er en tid for store muligheter.