– Terroren skal ikke skremme oss

 

Khan ble i 2016 historisk valgt inn som Londons første borgemester med ikke-vestlig innvandrerbakgrunn. Han representerer Labour (det britiske Arbeiderpartiet), og er selv muslim og etterkommer av britisk-pakistanere.

I en tale til Londons innbyggere sier borgemesteren at “hans hjerte går til familiene til de omkomne”, skriver The Independent.

Han maner også til at londonerne ikke skal la seg skremme av terroren.

– Vi skal alle sammen sørge for at London er og forblir en av de sikreste byene i verden. Vi lar ikke oss skremme av de som med vold prøver å skape frykt og ødelegge vår levevei. Vi skal la dagliglivet fortsette å gå som vanlig.

Fem drepte bekreftet
Angrepet skjedde klokken 14.40 i går britisk tid. Gjerningsmannen meide ned og drepte to fotgjengere, og skadte flere andre. Bilen krasjet så i gjerdet utenfor Houses of Parliament, ifølge TV2. I tillegg til de to fotgjengerne, er en politimann død etter knivstikking, skriver The Guardian i en fakta-oppdatering

Angriperen, væpnet med en kniv, løp inn på parlamentsområdet der han blir konfrontert av en ubevæpnet politimann som blir knivstukket og drept. Gjerningsmannen blir så skutt og drept av bevæpnet politi.

Sju personer er pågrepet i saken, melder VG