Vil at pizzabakere skal angis til utlendingspolitiet

 

I en uttalelse til dansk TV2 sier Støjberg at hun gjerne vil at personer som ser noe mistenkelig, ringer myndighetene.

– Jeg vil faktisk også oppfordre helt alminnelige dansker, når de for eksempel er inne på sin pizzeria og synes det er noe underlig med bakrommet fordi det går mange rundt der og ikke snakker dansk overhodet, til at man også selv kontakter myndighetene, fordi det er en utopi å tro at politiet kan komme til ethvert bakrom i Danmark, sier Støjberg, ifølge dansk TV2, skriver ABCNyheter.

Kritikken hagler
Støjberg tilhører regjeringspartiet Venstre. Nylig vakte hun sterke reaksjoner ved å feire 50 innstramminger i utlendingspolitikken med en bløtkake med tallet 50 på. 

Utspillet gjør at Støjberg nå får sterk kritikk “for å oppfordre til et angiversamfunn”. Kritikken kommer både fra Liberal Alliance, De Radikale og Socialistisk Folkeparti, som mener at hun bidrar til å skape en mistillit som ødelegger det danske samfunnet. 

Også fra innvandringskritiske Dansk Folkeparti får utlendingsministeren en pekefinger.

– Hvis man ser noe ulovlig så skal man selvfølgelig melde det. Men på Christiansborg skal vi først og fremst diskutere hvordan vi politisk kan gjøre noe med det, sier DFs innvandringspolitiske talsmann Martin Henriksen til dansk TV2.