Fikk ikke SAS-jobb grunnet hijab

Jobbsone fri for religiøse plagg: En 23-årig svensk muslimsk jobbsøker fikk ikke jobb i flyselskapet SAS, siden man ikke tillater religiøse symboler i en arbeidssituasjon.
Foto: Paolo Rosa
23-årige Aye Alhassani fikk beskjed først på jobbintervjuet om at flyselskapet SAS ikke tillot de ansatte å bære slør på jobb.

Alhassani ble innkalt til jobbintervju i CAE, et rekrutteringsselskap for SAS, på tirsdag denne uken, etter først å ha gått gjennom flere steg i ansettelsesprosessen, skriver Nettavisen.

Etter gruppeintervjuet var det et personlig intervju som ventet Alhassani. Det var da hun fikk den overraskende beskjeden fra intervjueren: at SAS' policy ikke lar ansatte få vise noen religiøse symboler.

Nå mener Alhassani at SAS på et langt tidligere tidspunkt burde informert henne om deres symbolnekt.

«En person bør ansettes i et arbeid ut ifra sin kompetanse. Den muligheten skal ikke kunne tas fra noen etter hvilken tro man velger å følge. Så lenge et menneske forsøker å bidra og prestere i samfunnet, burde vi støtte hverandre og omfavne hverandres ulikheter,» skriver Alhassani.

Visuell likhet foran religionshensyn
Til Nyheter24 kommenterer pressesjef i SAS Sverige, Fredrik Henriksson, 23-åringens innlegg. Han bekrefter at selskapet ønsker en lik uniform for alle sine ansatte, og at det er grunnen til hijabnekten.

– Vi tillater ikke noen andre plagg eller religiøse, politiske eller ideologiske symboler. Det handler egentlig bare om at vi vil ha en lik, visuell uniform der vi ikke behandler noen annerledes enn andre, sier han.