Sjokkpreken i dansk moské

 

Oversettelsen fra prekenen på Al-Faruq-moskéen går blant annet som følgende, ifølge Berlingske Tidende:

Snart vil det oppstå et kalifat, som vil innføre Allahs sharia […], og som vil befri Al-Aqsa-moskeen fra de skitne sionistene, slik at Profeten Muhammeds ord vil gå i opfyllelse: “Dommedag vil ikke komme før muslimene kjemper mot jødene og dreper dem.”

Hele prekenen er lagt ut på moskeens offisielle Youtube-kanal, mens videoen som er undertekstet er lagt ut av medieovervåkingsorganisasjonen Middle East Media Research Institute (MEMRI), som har hovedsete i Washington D.C.

– Som å høre ISIS
Israels ambassadør i Danmark, Barukh Binah, kommer med sterk kritikk av prekenen.

 
Foto : embassies.gov.il

– For meg er dette her som å høre ISIS, Hamas eller Al-Qaeda. Et klart tilfelle av hatretorikk som ikke har noe å gjøre med politisk uenighet. Jeg ser det som frastøtende å se at slike middelalderske antisemittiske følelser fortsatt uttrykkes offentlig. Jeg stoler på at danske myndigheter vil håndtere denne saken i samsvar med landets lovgivning, sier Bihan til Berlingske Tidende.

Utlendings- og integreringsminister i Danmark, Inger Støjberg (V), har også kommet med sin reaksjon på saken, og skriver på sin Facebook-side at prekenen “oppfordrer til drap på jøder”.

– Forferdelig, anti-demokratisk og skremmende. Men dette viser også at vi må føre en tøff og konsekvent politikk. Vi kan og skal ikke akseptere dette!

Kristeligt Dagblad og Berlingske Tidende har begge prøvd å komme i kontakt med Al-Faruq-moskéen, uten å få svar.