Skrøt av drap på fem muslimer

I denne lekkede videoen roser den tidligere politikeren drap på fem muslimer.
Foto: Skjermdump / Twitter
Indisk politi har tatt en politiker inn til avhør etter at han skal ha skrytt av drap på fem muslimer, og oppfordret til flere drap på de som slakter kyr
53Shares
Anna Aronsen Oftedal
Latest posts by Anna Aronsen Oftedal (see all)

I en lekket video skryter politiker Gyan Dev Ahuja av at hans støttespillere har drept folk som slakter kyr. Alle de fem drapene han referer til, er drap på muslimske menn.

En av dem, Pehlu Khan, ble lynsjet av en mobb i 2017 da han transporterte kyr i India. I hinduismen er kyr hellige. Mange hinduer spiser ikke kjøtt i det hele tatt, fordi de ikke vil bidra til dyrs lidelse.

I videoen snakker Ahuja til familien til en hinduistisk mann som skal ha blitt drept av en muslimsk mann, ifølge Asia News Network.

I videoen hører man Ahuja si at han vil betale ut de som blir fengslet dersom de har drept en som slakter kyr. Han skryter også av at hans arbeidere har banket opp muslimer som skal ha smuglet kyr.

BJP-politiker tar avstand fra Ahujas utsagn

Ahuja var tidligere medlem av den lovgivende forsamling i Rajasthan. Som politiker representer han Bharatiya Janata Party (BJP), et hindunasjonalistisk parti som tidligere har uttrykt hatefulle ytringer mot muslimer og andre religiøse minoriteter i India.

Overhodet til kongressen til Rajahastan, Govind Singh Dotasra delte videoen på Twitter med følgende ord:

“Hvor mye mer bevis trenger vi på BJPs religiøse terror? Det sanne ansiktet til BJP har nå vist seg for hele landet”

BJP-politiker Sanjay Singh tar avstand fra Ahujas utsagn og sier at dette ikke representerer partiets politikk.