– Vi er mange og de er få

En by samlet i sorg: Manchester er hjem til mange ulike nasjonaliteter og etniske grupper, som i går samlet seg for å minne de drepte etter terrorangrepet på Manchester Arena 22. mai.
Foto: James O`Hanlon
Det sa Manchesters overborgemester, Eddy Newman, som i går kveld ledet minnemarkeringen som fant sted på Albert Square i sentrum av byen.
0Shares

22. mai ble Manchester rammet av terror. Terrorgruppen IS har påtatt seg ansvaret, mens gjerningsmannen, ifølge politiet var en 22-årig Manchester-født mann, oppvokst i Storbritannia med libysk familiebakgrunn.

I tillegg til Newman var også byens borgemester Andy Burnham, som ledet minnestunden, biskopen av Manchester, David Walker (59), polititjenestemenn og andre lokale myndighetspersoner til stede, ifølge VGNett.

Fokuset i Newmans tale var å stå opp for mangfoldet.

 
Foto : manchester.gov.uk

– Innbyggerne i Manchester vil minnes ofrene for alltid, og vi vil trosse terroristene ved å jobbe sammen for å skape mangfoldige samfunn som er sterkere sammen. Vi er mange og de er få, sa overborgemesteren.

Ett minutts stillhet
Etter minneordene ble det holdt ett minutts stillhet for ofrene, og det ble tent ett stort lys på torget.

Ian Hopkins, sjef for Manchester-politiet, takket på vegne av Manchester-politiet for støtten som de har fått det siste døgnet. 

– Under de mest forferdelige forholdene viste folk i Manchester verden hvor mye vi bryr oss, hvor mye vi bryr oss om andre og hvor mye vi bryr oss om dem som er i nød. Vi må alle leve i harmoni, mens vi står sammen for å beseire terrorisme, sa Hopkins.