Iran-demonstrasjoner i Tyskland og USA

I Berlin samlet nesten 40.000 mennesker seg for å vise solidaritet med kvinner og aktivister. (Bilde fra demonstrasjon i Oslo)
Foto: Anna Aronsen Oftedal
Titusener gikk lørdag ut i gatene i Berlin, Washington og Los Angeles for å demonstrere i solidaritet med demonstrantene i Iran.
32Shares

Titusener gikk lørdag ut i gatene i Berlin, Washington og Los Angeles for å demonstrere i solidaritet med demonstrantene i Iran.

Demonstrasjonene i Iran den siste tiden er utløst av 22 år gamle Mahsa Amins dødsfall. Hun døde i moralpolitiets varetekt etter å ha blitt pågrepet for å ha hatt på seg hijaben på feil måte.

Siden er det meldt om mange drepte i demonstrasjoner i landet.

På National Mall i den amerikanske hovedstaden gikk tusener av kvinner og menn i alle aldre ut i gatene og ropte slagord som «vær redd. Vær redd. Vi står sammen om dette» og «si navnet hennes!
Mahsa!» mens de gikk i retningen mot Det hvite hus. Arrangementet ble organisert av grasrotgrupper fra hele USA og tiltrakk seg iranere fra hovedstadsområdet. Noen kom fra så langt unna som Toronto i Canada.

I Los Angeles, der den største iranske befolkningen utenfor Iran bor, dannet demonstrasjoner en saktegående rekke langs en stengt gate gjennom byens sentrum. De viftet med iranske flagg, ba om
at den iranske regjeringen må gå, og ropte «vi vil ha frihet».

I Berlin samlet nesten 40.000 mennesker seg for å vise solidaritet med kvinner og aktivister. Noen demonstranter sa de hadde kommet fra andre steder i Tyskland, og sågar fra andre land i
Europa, for å delta og vise støtte.

Også i Teheran fortsatte demonstrasjonene lørdag

(©NTB)