Statsråd sendte innvandringspolitisk dokument fra privat e-post

Den britiske innenriksministeren Suella Braverman får kraftig kritikk etter å ha sendt offisielle dokumenter til og fra sin private epostadresse. Tidligere har hun gjort det samme med innvandringspolitiske forslag.
2Shares

Braverman ble gjeninnsatt som innenriksminister da Rishi Sunak i forrige uke overtok som britisk statsminister. Det skjedde få dager etter at hun måtte forlate regjeringen til Liz Truss på grunn av det Braverman selv kaller «feilvurderinger».

Flere har stilt spørsmål ved Sunaks avgjørelse, men statsministeren insisterer på at han har full tillit til Braverman, som tilhører høyrefløyen i Det konservative partiet.

Opposisjonen er imidlertid svært kritisk. Labours innenrikspolitiske talsperson Yvette Cooper Mener Sunak har opptrådt uansvarlig, og hun stiller også «alvorlige spørsmål» ved Bravermans handlinger.

Braverman sendte mandag et lengre brev til innenrikskomiteen i Parlamentet der hun forklarer hva hun har gjort og hvorfor. Hun insisterer på at bruken av hennes private epostadresse ikke utgjorde noen risiko for den nasjonale sikkerheten, samtidig som hun beklager det hun har gjort.

Hun skriver også at hun nå har fått en grundig gjennomgang om hva som er korrekt bruk av regjeringens og private IT-systemer.

Da Braverman forlot Truss’ regjering 19. oktober, var det fordi hun hadde brukt sin private epostadresse til å sende et forslag til en innvandringspolitisk regjeringsuttalelse til en
partifelle. Eposten havnet også ved en feil hos en person som jobber for en annen partifelle.

(©NTB)