Krever dansk-palestinsk konsulent fjernet

Asmaa Abdol-Hamid i hardt vær etter uttalelser på sosiale medier.
Foto: Skjermdump, youtube
Asmaa Riyad Abdol-Hamid er i manges lepper om dagen etter en omstridt Facebook-oppdatering om konflikten i Israel og Palestina. 
0Shares

Abdol Hamid, som har tidligere gjort seg bemerket som politiker og samfunnsdebattant, er nå konsulent hos Fyns Politi i Danmark.

Nå blir hun anklaget for å komme med rasistiske krigserklæringer mot Israel, og Dansk Folkeparti (DF) krever nå hennes avskjed, melder Berlingske Tidende.

I en nylig statusoppdatering på Facebook, som allerede har blitt slettet, skrev Abdol-Hamid denne uken:

«Bare et lite utvalg av militære styrker som samler støv.» #JerusalemIsTheCapitalOf Palestine

Deretter ramser Abdol-Hamid opp militærstyrker talt opp i soldater, flyvåpen og tanks. Uttalelsene på sosiale medier kommer i kjølvannet av at den amerikanske presidenten anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, og at landet planlegger å flytte den amerikanske ambassade fra Tel Aviv til den ny utpekte ”hovedstaden”.

– Har et lojalitetsproblem
Abdol-Hamids uttalelser har møtt mye motstand den siste uken. DF-politiker Pernille Bendixen er en av de som ser rødt og mener at Abdol-Hamid har et lojalitetsproblem både ovenfor Danmark som nasjon og i forhold til sin stilling som offentlig ansatt i Justisdepartementet.

 
Foto : Folketinget

– Hun skal fungere som brobygger ved Fyns Politi, og det er et seriøst problem, at hun skriver en slik oppdatering på Facebook, hvor hun indirekte erklærer krig mod Israel, rapporterer Berlingske Tidende.

Avviser kritikken
Abdol-Hamid har i etterkant av Facebook-oppdateringen forklart hvorfor hun postet uttalelsene:

– Jeg skrev statusoppdateringen, fordi vi har med et folk å gjøre som har levd under en okkupasjonsmakt i 70 år. Det er viktig, at vi reagerer på det, sier hun.

Abdol-Hamid avviser også anklagene om at hun oppfordrer til hellig krig:

– Jeg oppfordrer til, at man forsvarer palestinerne og deres rett til å eksistere. Og deres rett til frihet. Israel er det land i verden, som har overtrådt flest FN-konvensjoner, og ifølge folkeretten har palestinerne rett til å yte mostand. Det er verdenssamfunnets plikt å yte støtte til et undertrykt folk, melder Berlingske Tidende.

Fyns stabssjef, Michael Hein Pedersen, har uttalt til TV2/Fyn at de akter å se nærmere på uttalelsene, og at de på nåværende tidspunkt ikke har noen kommentarer til saken.