Lekket dokument avslører flyktningleire

Beijing er bekymret etter at et lekket dokument har avslørt mulig bygging av flyktningleire på grensen til Nord-Korea. Bildet er fra grensebyen Jilin.
Foto: flickr.com
Et lekket dokument skal ha avslørt byggingen av fem flyktningleire på grensen mellom Kina og Nord-Korea. Leirene skal bygges for å forberede mulig folkevandring på grunn av den spente situasjonen i Nord-Korea. 

I all stillhet bygger Kina flere flyktningleire langs grensen til Nord-Korea. Landet forbereder seg på en folkevandring som de mener kan bli forårsaket av en konflikt eller en kollaps av Kim Jong-uns regime, skriver The Guardian.

Planene om å bygge flyktningleire skal være lekket i et dokument fra en statlig drevet tele-gigant,  China Mobile, og har sirkulert på sosiale medier og på kinesiske nettsider i utlandet siden forrige uke, avslører planen om opptil fem flyktningleire i Jilin provinsen.

En talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet avkreftet at flyktningleirene eksisterte, men vedkommende nektet ikke for at de bygges.

Uforsvarlig 
Det lekkede dokumentet skal inneholde telefonnummeret til en ansatt i China Mobile. Vedkommende skal ha kladdet planene, men svarte ikke på henvendelser på telefon tirsdag. Byggingen av leirene skaper trolig økt bekymring i Beijing fordi det viser at det er et potensiale for politisk ustabilitet eller en kollaps av regime i Nord-Korea.

Cheng Xiaohe, en spesielt på Nord-Korea ved Renmin University i Beijing, sa at selv om han ikke kunne bekrefte at dokumentet er sant, vil det være uforsvarlig av Kina å ikke drive med slike forberedelser.

– Spenningen er stor på den koreanske halvøya…det er på nippet til å bryte ut krig. Som en stormakt og nabo til landet, bør Kina forberede seg til at alt kan skje.