– Feigt angrep på religiøs minoritet

Flyktningbølger og terror, kombinert med venstresidens treghet og muslimske talspersoners nærsynthet har gitt høyrepopulister i Vesten gode tider, og gode rekrutteringsvilkår blant unge, mener SSIs frontfigur Shakeel Rehman.
Foto: Claudio Castello
Shakeel Rehman og Senter for sekulær integrering (SSI) fordømmer selvmordsbombeangrepet på en julegudstjeneste i Pakistan tidligere denne uken.

– Vi i SSI fordømmer dette angrepet på det sterkeste, sier Rehman (bildet) til utrop.no.

Under angrepet gikk to selvmordsbombere til aksjon under en gudstjeneste som innledet julehøytiden blant kristne pakistanere i byen Quetta, melder NRK

 
Foto : Skjermdump/YouTube/ARYNews

Ifølge provinspolitisjef Moazzam Jah ble den ene av selvmordsbomberne skutt og drept av politifolk utenfor Metodistkirken i Quetta, mens den andre greide å ta se fram til kirkedøra der han utløse sprengladningen.

– Vi var raskt på plass og fikk stanset angriperne fra å komme seg inn i selve kirken, uttalte han til nyhetsbyrået AFP.

Roste politiet
Ahsan Iqbal, Pakistans innenriksminister, roste politiet for innsatsen.

– Takk Gud! Dersom terroristene hadde lyktes med planen deres, så kunne 400 dyrebare liv gått tapt.

Via sin nyhetstjeneste Amaq tok den islamistiske terrorgruppen IS på seg ansvaret for angrepet.

– Angrep på minoritet
Rundt 1,6 prosent av Pakistans 200 millioner innbyggere er kristne. Som minoritetsgruppe i det sterkt praktiserende muslimske landet er de utsatt for diskriminering og angrep fra ekstremistiske islamister. Rehman og SSI mener dette kan settes i sammenheng med bombingen.

– Vi ser dette som et meget feigt angrep på en liten og ressurssvak minoritet. Dette er et ekstremt symptom på generelt moralsk forfall i et samfunn der hatpredikanters radikale religion har tatt landet som gissel.

Hvorfor er kristne og andre minoriteter så utsatte?

– Liberale tør ikke å motsi hatpredikanter pga blasfemiloven og mobben. Et land i intellektuelt fritt fall som går mot religiøs diktatur og dermed mere undertrykking av minoriteter. Befolkningen er forvirret over hvem de skal tro på av liberale eller religiøse. Slikt skjer når det er de radikale religiøse som blir nasjonens veiledere og ikke forskere og kunnskapen.