Trump: – Min plikt er å beskytte amerikanere

 
Foto: Gage Skidmore
Det var delte meninger om Trumps første «State of The Union»-tale. Mens noen mente talen beviste at han kan være normal, mente andre at talen var full av misledende uttalelser. 
0Shares

I løpet av talen la presidenten ut om sine krav til en ny innvandringsreform, om en vei til statsborgerskap for såkalte «dreamers» (andregenerasjons ulovlige innvandrere) og om finansiering av den mye omtale muren på grensen mot Mexico. Trump snakket også om det han kaller et «visumlotteri» – å gi opphold til folk uten å vurdere kunnskap, nytte og folks sikkerhet, skriver NRK.

– Jeg rekker ut en hånd for å samarbeide med medlemmer av begge partier – Demokratene og Republikanerne – for å beskytte våre borgere, uansett bakgrunn, farge eller tro, sa president Donald Trump i sin første «State of The Union»-tale i natt.

Videre sa presidenten at han vil stramme inn på familiegjenforeninger og begrense hvilke familiemedlemmer som omfattes av ordningen. Han vil kun inkludere ektefeller og mindreårige barn.

– Min plikt er å beskytte amerikanere, deres sikkerhet, deres familier, deres lokalsamfunn og deres rett til den amerikanske drømmen. For amerikanere er også drømmere, sa Trump.

– Misledende 
Professor Robert Y. Shapiro ved Columbia University i New York, mente talen viste at Trump faktisk er i stand til å oppføre seg normalt. Shapiro mente talen var velskrevet og at Trumps avlevering var bra, skriver VG.

En som derimot var mer negativ til talen, var Andy Green. direktør for økonomipolitikk i den liberale tenketanken Center for American Progress i Washington D.C.

– Tallene var full av faktafeil og misledende uttalelser. For eksempel skryter han over lønnsveksten, men sannheten er at den er halvert sammenlignet med Barack Obamas siste år. Han løy også om kriminalstatistikken. Det er ikke slik at immigranter står for en spesielt stor del av den, sier Shapiro til VG.