Skrev rasistiske meldinger på Instagram

 
Foto: Broward County Sheriff's Office/apps.sheriff.org
Skoledrapsmannen Nikolas Cruz, som sist onsdag skjøt og drepte 17 mennesker i Florida, har uttrykt rasistiske holdninger og fortalt om drapstanker på Instagram.

– Jeg hater jøder og immigranter, skal Cruz (bildet) blant annet ha skrevet i en lukket gruppe på delingstjenesten Instagram.

CNN har undersøkt 19-åringens vaner på sosiale medier. Innholdet medlemmene delte er av sterkt rasistisk og antisemittisk karakter.

Videre uttrykte han hat mot hvite kvinner som har relasjoner over rasegrensene, og oppfordret til å skyte homoseksuelle i bakhodet, ifølge NTB/CNN.

I september i fjor skal Cruz også ha skrevet på YouTube, at han “ville bli en profesjonell skoleskytter”. En annen YouTube-bruker tok en skjermdump av kommentaren og kontaktet FBI med en bekymringsmelding, uten at man klarte å lokalisere 19-åringen.

Voldelig og ytterliggående
Ifølge politiet i Parkland skal Cruz ved sin ankomst til skolen ha utløst brannalarmen og så drept 17 medelever og lærere da de strømmet ut av klasserommene. Ytterligere 14 ble alvorlig skadd.

19-åringen som ble tidligere i løpet av skoleåret utvist fra Marjory Stoneman Douglas High School grunnet trusler mot sine medelever, har blitt beskrevet som “stille og underlig”, ifølge Business Insider.

Jordan Jereb, leder for høyrenasjonalistiske Republic of Florida, opplyste torsdag at Cruz var medlem av gruppa, og at han hadde deltatt i paramilitære øvelser. Gruppa har et etnisk hvitt Florida som mål, skriver Altaposten.