Gir flyktninger teknologisk nødhjelp

 
Foto: Stortinget/Morten Brakestad
– Fremover kommer vi til å se løsninger vi ikke har tenkt har vært mulige engang, som kommer til å revolusjonere nødhjelpen også, sier Røde Kors-leder Bernt Apeland.
0Shares

Røde Kors og Microsoft har gått sammen for å utvikle en digital løsning som vil hjelpe flyktninger i områder der det ikke finnes internett eller mobildekning, melder nettstedet shifter.no. 

Noen av Norges beste utviklere har blitt valgt ut til å delta i utviklerprosessen, og resultatet kan bli grensesprengende for nødhjelpsarbeid, ifølge initiativtagerne.

Røde Kors`generalsekretær, Bernt Apeland, mener at kombinasjonen av frivillighet og teknologi kommer til å bli viktig for nødhjelpssektoren.

– Jeg tror dette bare er begynnelsen. Her er et prosjekt der vi bruker «state of the art» teknologi på den ene siden, og lokale frivillige på den andre siden. Fremover kommer vi til å se løsninger vi ikke har tenkt har vært mulige engang, som kommer til å revolusjonere nødhjelpen også, sier Apeland.

Avviser PR-stunt
Kimberly Lein-Mathisen, som er General Manager for Microsoft Norway, forteller til shifter.no at prosjektet passer Microsoft sitt engasjement for samfunn og utviklingen av disse, og avviser at dette er et PR-stunt for tech-giganten.

– Røde Kors spurte oss om hjelp til å løse et viktig problem de hadde jobbet med i en stund. Prosjektet vokste raskt i og utenfor Microsoft fordi alle som hørte om problemet, ville hjelpe. For å støtte slike initiativer og forhåpentligvis inspirere andre selskaper til å gjøre det samme, har Microsoft forpliktet seg til å gi bort en milliard dollar i teknologi til frivillige organisasjoner og forskningsmiljøer over tre år, og vi oppfordrer alle våre 120.000 ansatte til å tilbringe tre dager hvert år å lage en innvirkning på det større gode. Det er forpliktelse jeg er ekstremt stolt og inspirert av, forteller Lein-Mathisen.