Forblir i varetekt

Tariq Ramadan
Foto: Mike Eleftheriades
Professor i islamstudier, Tariq Ramadan, ble tidligere denne måneden varetektsfengslet i Frankrike etter en voldtektsanklage. En uavhengig medisinsk evaluering fastslår også at Ramadan er frisk nok til å forbli i varetekt.
0Shares

Ramadan (bildet) er en prominent islamsk akademiker, som inntil nylig hadde et professorat i kontemporære islamstudier ved The University of Oxford.

2. februar i år ble den fransk-sveitsiske professoren tiltalt for voldtekt og har siden da vært fengslet ved Fleury-Mérogis, sør for Paris, melder den arabiske nyhetskanalen Al Arabiya.

To muslimske kvinner anklagde Ramadan for voldtekt i november i fjor, samme tidspunkt som kvinner verden over begynte å komme frem med sine opplevelser av seksuell trakassering som del av #metoo-kampanjen.

Oxford-professoren er den mest profilerte personen i Frankrike som hittil har blitt tiltalt i kjølvannet av kampanjen mot seksuell trakassering.

Nylig ble Ramadan innlagt på sykehus, grunnet hans multippel sklerose. Hans advokater sa den gang at hans tilstand ikke var kompatibel med fengslingen. En medisinsk rapport som ble iverksatt av retten konkluderer nå med at Ramadans helse ikke er noen hindring for hans varetektsfengsling.

Ramadan har hele tiden nektet for anklagene og hevder at det hele er en del av en svertekampanje.