200.000 fra kommunen til anti-diskriminering

Oslo by scorer høyt på integrering av minoritetsgrupper, selv om det fortsatt er mange utfordringer knyttet til dette, ifølge en ny europeisk beregning.
Foto: www.idg.no
Antirasistisk Senter og Skeiv Verden får 200.000 kroner i støtte fra kommunen for å styrke arbeidet mot diskriminering.

Antirasistisk Senter har ansatt en jurist som skal gi råd til oslofolk som opplever diskriminering. Prosjektet er et samarbeid mellom Antirasistisk Senter og Skeiv Verden, skriver Vårt Oslo.

– Jeg er veldig glad i jobben, særlig fordi jeg alltid har vært opptatt av likestilling, sier den fersk ansatte juristen Rokaya Hossainali.

Rune Berglund Steen, leder ved Antirasistisk Senter, sier om det nye tilbudet:

– Den juridiske rådgivingen er et nytt tilbud, og sammen med kommunen skal vi jobbe for
å styrke arbeidet mot diskriminering i Oslo. De som trenger tilbudet skal bli kjent med det og bidra til at sakene straffefølges.

 
Foto : Pressebilde Antirasistisk Senter

Han håper mange på sikt vil benytte seg av tilbudet.

– Vi oppfordrer folk som opplever diskriminering, uansett alvorlighetsgrad, til å ta kontakt. Også hvis man ikke er sikker, sier Steen.

– Sårbar gruppe
Ifølge Nina Bahar, assisterende generalsekretær i Skeiv Verden, er asylsøkere en sårbar gruppe som blir utsatt for hatkriminalitet.

– Dersom man har uavklart oppholdsstatus eller avslag på sin asylsøknad, kan man risikere å bli deportert ved en eventuell anmeldelse eller kontakt med politiet. Vi ser behovet for en amnesti-ordning, slik at de av oss som er særlig sårbare for hatkriminalitet får den beskyttelsen de har behov for, forklarer hun.