Frankrike vant VM med mangfoldig tropp

Et mangfoldig lag som ble premiert: Frankrikes VM-vinnende landslag hadde over halvparten av spillerne med bakgrunn utenfor landets grenser. Her fotografert under gullseremonien.
Foto: kremlin.ru
Frankrike vant fotball-VM 2018, etter den mest målrike finalen siden 1966, og hvor over halvparten av troppen hadde familiebakgrunn utenfor landets grenser.

Frankrike-forsvareren Adil Rami hyllet “mangfoldet” i sitt lag etter gårsdagens 4-2-seier over Kroatia på Luzhniki stadion i Moskva foran 78.000 tilskuere.

– Stemningen var ekstraordinær. Jeg har aldri sett et fransk team med denne kjemien. Frankrike er verdensmestere. Vi er mangfoldige, vi trengte dette, og alle feirer, så dette er stort, sier Rami, ifølge nettstedet ESPN.

En gjennomgang av samtlige 23 i den franske verdensmestertroppen viser at 15 har bakgrunn fra et afrikansk land. Blant annet har Paul Pogbas foreldre fra Guinea, mens Kylian Mbappes far er fra Kamerun, sin mor Algerie. Samuel Umtiti ble født i Kamerun og reservekeeper Steve Mandanda i Kongo. 

Slik så det ut i går ettermiddag i Kontraskjæret i Oslo, da fotballfans feiret en av scoringene til de franske verdensmesterne i VM-finalen.
Foto : Claudio Castello

Antoine Griezmann, som scoret i finalen på straffe, har en far som emigrert fra Tyskland, og en mor med portugisisk avstamming.

– Vi har spillere med forskjellige opprinnelser, men samme sinnstilstand. Vi spiller alle for hanen (et av de franske nasjonalsymbolene) i landslagstrøyen. Vi gir alt for landet vårt, og for hverandre, sa han etter finalen til ESPN.