Terrorister i våre gater

IS terrorister med selfie av sine grusomme gjerninger. Nå poserer to av dem fra Tyskland
Foto: Privat
De halshogde, voldtok og drepte. Nå frykter myndighetene at de går fritt ute i Europa.

Ashwaq Ta’lo (bildet) ble kidnappet av IS i august 2014. Da var hun 15 år gammel og tilhøre den religiøse minoriteten Yazidi. Hun ble holdt i fangenskap av den jihadistiske mannen, Abu humam, i tre måneder, men hun klarte å rømme og kom seg til Europa. 

Nå snakker hun ut i en Facebook-video og forteller at hun har sett Abu Humam i 2016 og deretter igjen tidligere i år i Schwäbisch Gmünd i sørvest-Tyskland. Dette skriver Daily Mail. Hun fortalte politiet om hendelsen, og selv om de identifiserte mannen fra overvåkningsvideo sa de at det ikke var noe de kunne gjøre fordi mannen også var registrert som flyktning.

Nær 7 000 Yazidi kvinner ble tatt til fange og tvunget til sexslaveri, og rundt 5 000 personer Yazidier ble drept i Sinjar-området.

Ashwaq Ta’lo ble kidnappet av IS og nå forteller at hun har sett Abu Humam i Tyskland hvor hun er flyktning.
Foto : Skjermdump

I norske gater?
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har etterlyst internasjonalt tolv personer de ikke lenger har kontroll på etter at IS-kalifatet falt, i følge VG. Seniorrådgiver Martin Bernsen i PST bekreftet overfor VG at tolv personer for tiden er etterlyst for pågripelse. Ifølge avisens opplysninger er halvparten av disse kvinner.

– Dette er personer som har dratt fra Norge på ulike tidspunkt for å slutte seg til ISIL og bosette seg i «kalifatet». Det er også personer som har vært der lenge, og som i mange tilfeller har fått barn der, sa Bernsen.

Norsk Aisha Shezadi som dro frivillig til Syria for å bli med i IS, ba tidligere i år norske myndigheter om hjelp til å komme tilbake til Norge. Til tross for at PST etterforsker henne for deltagelse i en terrororganisasjon, ytrer hun ønske om å komme til Norge.

I intervjuet med Aftenposten sier Shezadi at det var «drømmen om det ekte islam» som fikk henne til å reise og slutte seg til Den islamske staten. Hun sier også at det først og fremst er hensynet til sønnen, født i de IS-kontrollert områdene i 2016, som gjør at hun bedt om å få returnere til Norge.

Advarer mot barneterrorister
I følge Deutsche Welle har rundt en tredjedel av de 950 IS terroristene returnert tilbake til Tyskland. Hans-Georg Maassen, etterretningssjefen i Tyskland, advarer mot konene og barna til tidligere IS soldater.

– Det er barn som har blitt hjernevasket og sterkt radikalisert på såkalte skoler i IS-områder. Det er et problem for oss fordi mange av disse barna og tenåringene kan noen ganger være farlige, sa Massen.