Palestinas statsminister: – Stopp krigen

Illustrasjonsbilde.
Foto: Innocents Norge
Den palestinske statsministeren Muhammad Shtayyeh krever en åpning for «humanitære korridorer» i Gaza for mat, medisiner, vann og drivstoff.

– Vi hever stemmen høyt, stopp krigen mot folket vårt, sa statsminister Shtayyeh, da han åpnet det ukentlige regjeringsmøtet. 

Det melder Al-Jazeera i dag.

Den palestinske statsministeren la vekt på at 20 hjelpebiler per dag ikke er nok for Gazas befolkning til å dekke deres grunnleggende behov.

Over 8000 mennesker er nå drept siden 7. oktober, ifølge helsemyndigheter i Gaza. Blant de drepte er de fleste kvinner og barn.

Søndag sa FNs hjelpeorganisasjon at tusenvis av palestinere er desperate, og har brutt seg inn i nødhjelpslagre på Gazastripen for hvete, mel og andre basisvarer.

Etter tre uker med krig og beleiring av Gazastripen er folk redde, frustrerte og desperate, skriver FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) i en pressemelding.

– Dette er et bekymringsfullt tegn på at den offentlige orden begynner å bryte sammen etter tre uker med krig og beleiring av Gazastripen. Folk er redde, frustrerte og desperate.

Israel innførte total blokade av mat, vann og elektrisitet på det palestinske området der det bor 2,3 millioner mennesker.

Siden 2007 har Israel hindret inn- og utfart av mennesker og varer som gjør Gazastripen nærmest ulevelig, ifølge FN. De anser Gazastripen for å være under israelsk okkupasjon, og sier den bryter grunnleggende menneskerettigheter.